Avond4daagse

We hebben goed nieuws! De Avond4daagse Home-Edition is er dit jaar weer, corona-proof. Net als vorig jaar is de “ouderwetse” Avond4Daagse voor 2021 geheel geannuleerd wegens corona.

Hoe werkt het dan?

Kort samengevat werkt de A4D – Home Edition als volgt:

• Je meldt je, vanaf 29 maart, aan op de daarvoor bestemde website.
  • Je downloadt de eRoutes app in de Google- of Apple store.
  • Je bedenkt of je 2,5 / 5 of 10 km wilt lopen iedere dag.
  • De app bedenkt de route voor je.
  • Je kunt de route lopen, samen met je gezinsleden.
  • Je loopt de 4 routes in 2 weken tijd (ergens in de periode 29 maart tot 30 juni).
  • Als je 4 x de gekozen afstand hebt gelopen in 2 weken tijd kun je de medaille bij DANNIE op komen halen.

De kosten bedragen 6,50 euro per deelnemer.

En uiteraard is het belangrijk om je aan de corona-afstanden te houden, ga dus niet met de hele buurt tegelijk lopen!

Avond4daagse

Routes

Je bent niet verplicht om de routes te lopen die de eRoute-app aan geeft.
In 2019 hebben we met elkaar, op de ouderwetse manier, 4 avonden gewandeld. De routes van deze wandelingen delen we hier met je, zodat je deze misschien nog een keer kunt lopen.

Route 1 (rood)

Deze route loopt door Noordeinde en een stukje woonwijk in Nieuwveen. Je loopt ook een stuk over de dijk.

Route 2 (blauw)

Rondje golfbaan. Incl. lopen op gras en het trekpontje.

Route 3 (groen)

Deze route loopt door Zevenhoven en langs de N231.

Route 4 (geel)

Groot rondje Ursula (je loopt o.a. door het weiland en moet over hekjes klimmen).

Vragen over a4d – home edition

Ik woon niet in Nieuwveen, kan ik wel mee doen?

Ja, iedereen kan mee doen.

Waar kan ik me aanmelden?

Inschrijven voor Avond4daagse – Home Edition kan hier. Op deze pagina vind je ook meer info over deze speciale editie van de Avond4daagse.

Ik heb een vraag over inschrijven.

Alle informatie over het inschrijven kun je hier vinden.

Wat kost deelname.

Deelname kost 6,50 euro per deelnemer.

Voor wie is het deelname geld?

De deelnemersbijdrage is 6,50 euro. Als je in Nieuwveen, Zevenhoven, Noordeinde of Vrouwenakker woont dan ben je gekoppeld aan de A4D van Nieuwveen. Dit betekent dat de organisatie van de A4D in Nieuwveen 1 euro ontvangt van de 6,50 euro die je betaalt. Daar kunnen we volgend jaar dan weer een echte A4D van organiseren. De rest van het geld is voor de organisator van A4D – Home Edition (KNWB).

Hoe werkt dat nou DAN met routes via de eRoutes-app?

Iedere dag maakt de eRoutes-app 3 verschillende routes voor je waaruit je kunt kiezen voor die dag. En dat dus 4 x. Je hoeft deze routes niet perse te gebruiken, je kunt ook zelf routes aanmaken in de app.

De eRoutes-app houdt voor je bij wanneer je 4 x een route hebt gelopen en geeft dit door aan de organisatie zodat zij jouw medaille op kunnen sturen.

Zie voor meer informatie deze pagina.

Ik heb een vraag over de app eRoutes.

Alle informatie over de app kun je hier vinden (vanaf vraag 43).

Alle vragen én antwoorden op vragen over de app eRoutes en het gebruik ervan (inclusief vragen over inloggen en vergeten wachtwoorden) vind je op de site van eRoutes.

Ben ik verplicht een app te gebruiken?

Nee.
Na aanmelding log je in op je account via www.eroutes.nl. Via die website kun je dan routes aanmaken, deze downloaden als PDF en printen of de PDF bekijken op je telefoon.

Maar je kunt ook gewoon je eigen routes verzinnen en lopen.

Ik heb de app, maar ik zie niks.

Als je de app opent zou je dit scherm moeten zien:

Zie je dit scherm niet, dan moet je de app even updaten via de Google- of Apple store. Lukt het dan nog niet, ben je je wachtwoord vergeten, heb je problemen met inloggen etc., dan kun je het beste kijken op: https://eroutes.com/nl/support/faq-app. Daar vind je het antwoord op de veelgestelde vragen. Ook kun je via deze website contact opnemen met eRoutes.

Ik heb een vraag over het lopen.

Alle informatie over het het lopen kun je hier vinden (vanaf vraag 18).

Wanneer kan / mag / moet ik lopen?

Je mag lopen wanneer je wilt. In de avond, in de ochtend, in de middag, kies maar zelf. Om een medaille te ontvangen moet je de 4 routes binnen een termijn van 2 weken lopen én moet je dit doen in de periode van 30-03-2021 t/m 30-06-2021.

Zijn er stempelposten onderweg?

Nee.

Iedereen loopt een eigen route op een eigen gekozen tijdstip. Of je de route hebt volbracht wordt bijgehouden door de eRoutes app.

Zijn er verkeersregelaars onderweg?

Nee.

Daarom is het belangrijk dat ouders met (kleine) kinderen meelopen.

Hoe ontvang ik mijn medailles?

Je kunt je medaille(s) op komen halen bij DANNIE. Waar en wanneer dat is kun je in de kalender zien.

Ik heb een andere vraag over de medailles.

Alle informatie over de medailles kun je hier vinden (vanaf vraag 32).

Ik wil graag foto's op social media posten, welke # gebruik ik?

Voor de A4D – Home Edition is deze hashtag bedacht: #avond4daagsehome.
Uiteraard zouden wij het ook leuk vinden als je @stichtingdan tagt.