Nieuwveen schoon

In 2021 voor het eerst, de Nieuwveen schoon schoonmaakdag! Overal in Nieuwveen ligt er zwerfafval, plastic, papiertjes, blikjes, mondkapjes etc in de bosjes en op straat. Op 20 maart 2021 halen we de bezem door Nieuwveen. Alleen niet met een echte bezem. Hoe wel? Lees hieronder verder.

Wat DAN?

Nieuwveen schoonmaken. Al het zwerfafval van Nieuwveen verzamelen en in afvalzakken stoppen. Of misschien niet alles, maar wel veel.

Vanaf 14.00 uur kunnen alle kinderen spullen (handschoenen, afvalzakken en grijpers) op komen halen bij de ingang van de Ringkant.

Voor de ouders zijn er prikstokken te leen.

De zakken met afval kunnen geruild worden voor wat lekkers bij de Ringkant of bij het trapveldje.
Ook de prikstokken kunnen daar weer ingeleverd worden. De kinderen mogen de handschoenen en de grijpers houden.

Wedstrijdje

We maken er een wedstrijdje van. Wie haalt het meeste zwerfafval op?

De wedstrijd loopt 1 week. Start op de Nieuwveen schoon dag van 20 maart 2021 en eindigt op 26 maart 2021.

Download de Litterati-app, meld je aan en voer de DAN-code in. De code is: 252335.

Meer info over het gebruik van de app staat hieronder. Of download de instructies.

En uiteraard valt er een leuke prijs te winnen!
Op zaterdag 27 maart zullen we via social media bekend maken wie de winnaar van deze leuke prijs is.

NOG GEEN ACCOUNT IN LITTERATI?

1. Download de Litterati-app in de App store (Apple) of Google Play (Android)
  2. Klik op ‘Start’ en vul de uitdagingscode 252335 in.
  3. Maak je aanmelding af door je profiel te koppelen aan jouw e-mailadres of Facebook

Bekijk hier een filmpje hoe je dat dan doet.

WEL AL EEN ACCOUNT IN LITTERATI?

1. Log in op je account
  2. Ga naar ‘Uitdagingen’ en klik op ‘Doe mee aan een uitdaging met een code’
  3. Voer de code: 252335 in en meld je aan!

VOER JE VONDSTEN IN IN LITTERATI

1. Maak van elk afvalitem dat je vindt een foto met de Litterati-app
  2. Upload na afloop van je opschoonactie zo snel mogelijk al je foto’s
  3. Belangrijk! Tag alle afvalitems (het soort verpakking, het materiaal en het merk) en klik op “Tags opslaan”